İngilizce Dil Olimpiyatı

İngilizce Dil Olimpiyatı

Bu etkinlikle; ilçemiz genelindeki ortaokul öğrencilerinin yabancı dil dersinde yaptıkları faaliyetleri sergilemeleri ve yabancı dil öğretiminde paragraf okuma, dinleme ve yazıya dökme gibi kalıplaşmış öğretim tekniklerinin dışına çıkılarak öğrencilerin günlük hayatta kullanabilecekleri şekilde şarkı, oyun ve dramayla yabancı dil öğrenimine katkı sağlamaları amaçlanmaktadır.

 

27.01.2020 711

Projenin Özeti

Ülkemizde yabancı dil eğitimi giderek önem kazanmaktadır. Türkiye'nin dışa açılması, Avrupa ülkeleriyle gelişen ilişkiler, internetin hızla hayatımıza girmesi ve genç nüfusun fazlalığı yabancı dil öğreniminin önemini ve gerekliliğini ortaya koymuştur. Bu kapsamda yabancı dile her yönüyle hakim olabilen öğrenciler yetiştirebilmek için daha etkili daha kalıcı çalışmalar yapıp bu çalışmaları birbirimizle paylaşmak ve birbirimizden öğrenmek amacıyla uyguladığımız bu proje ilçe genelindeki tüm özel ve resmi ortaokulların katılımıyla Şarkı ve Drama olmak üzere iki dalda yapılmaktadır. Eğitim Öğretim yılının 1.döneminde oluru alınan ve okullara duyurulan yarışma nisan ayında yapılmaktadır. Öğrencilerin istedikleri branşta hazırladıkları etkinlikleri sunduğu yarışmada dereceye giren ve katılım gösteren tüm öğrencilere çeşitli hediye ve katılım belgeleri verilmektedir. Proje öğrencilere yabancı dil derslerinde yaptıkları faaliyetleri sunma fırsatı verdiğinden her yıl katılım artarak devam etmektedir.  

Gerekçe

İlçemizde yabancı dil kapsamında herhangi bir faaliyetin yapılmaması projemizin asıl gerekçesidir. Proje belirlediğimiz amaca uygun olarak okulumuz İngilizce Öğretmenlerinin talepleri doğrultusunda 2012/2013 eğitim öğretim yılında başlamış olup bu 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında yedincisi düzenlenmiştir. Gün geçtikçe ilçe geneline yayılan proje yabancı dil öğrenmenin eğlenceli taraflarının paylaşılması ve kalıplaşmış eğitim öğretim yöntemlerinin dışına çıkılması hedefine doğrudan katkıda bulunmaktadır. Projede ulaşmayı amaçladığımız hedef üç dört okulla başlayıp on iki okula kadar ulaşan bu etkinliğin ilçemizdeki bütün ortaokulları kapsayarak zamanla il geneline yayılmasını sağlamaktır. 

Faaliyetin Açıklaması

Projemiz İngilizce Dil Olimpiyatı adı altında düzenlenen bir yarışmadır. Hazırlık aşamasında öncelikle yarışmanın eğitim öğretim yılının 1.döneminde oluru alınmakta ve nisan ayında yapılmaktadır. Yarışmamız şarkı ve drama olmak üzere iki farklı kategoriyi kapsamaktadır.

Yarışmaya katılacak okullar belirlendikten sonra katılımcı sayısı ve performansların süreleri dikkate alınarak zaman hesaplaması yapılmaktadır. İlk olarak şarkı dalındaki yarışmacılar sahne almakta, ardından drama dalındaki yarışmacılar sahneye çıkmaktadır. İki farklı kategori bulunduğundan sahne öncelikli olarak şarkı dalına uygun düzenlenmekte bu kategori bitiminde ara verilerek drama dalına uygun düzenlemeler yapılmaktadır.

Şarkı dalında yarışmaya katılacak okullardan İngilizce bir şarkı belirlemeleri ve bu şarkının öğrenciler tarafından uygun kostüm ve müziklerle sunmaları beklenmektedir. Şarkı dalında bireysel veya grup olarak katılım sağlanabilmektedir. Şarkı kategorisinde katılacak okulların kullanımı için gerekli ses sistemi ve müzik aletleri temin edilmekte ve sahne uygun bir şekilde düzenlenmektedir.

Drama dalında yarışmaya katılacak okullardan İngilizce bir dramayı sahnede sunmaları beklenmektedir. Seçilen drama daha önce sahnelenmiş veya yeni yazılmış bir oyun olabilir. Öğrenciler yapacakları dramaya uygun kostüm, dekor, gramer bilgisi vb alanlardan puan almayı amaçlamaktadırlar.

27-01-202027-01-202027-01-2020

27-01-202027-01-202027-01-202027-01-202027-01-202027-01-202027-01-202027-01-202027-01-202027-01-202027-01-2020