İletişimin Sihirli Dünyası

İletişimin Sihirli Dünyası

31.03.2021 246

İletişim becerisi, insanın toplum içerisinde yaşamını etkili bir şekilde sürdürebilmesi için gereken sosyal becerilerdendir. İletişim yoluyla insanlar birbirlerini anlayabilir, duygu, düşünce ve görüşlerini birbirlerine aktarabilir. İnsanın sosyal bir varlık olduğu düşünüldüğünde hayata okul sıralarında hazırlanmaya çalışan öğrencilerimizin şimdi ve gelecek için bu beceriyi kazanması son derece önemlidir. Ayrıca çocuk ve ergenlerde özgüven ve benlik değerinin gelişimi iletişim becerilerine bağlıdır. Ortaokul döneminde öğrencilerimizin etkili iletişim yöntemlerini fark etmelerini sağlamak, onların yaşadıkları toplum içerisinde verimli, mutlu, teknolojiyi aktif kullanan ve etkili bireyler olmasına katkıda bulunacaktır. Okulumuz Rehber Öğretmeni Esra KALKAN tarafından yürütülen projemiz, öğrencilerin sosyal ve duygusal gelişimlerini desteklemek üzerine kurulmuştur. Proje kapsamında, öğrencilerimizin kendilerini doğru ifade etmeleri, etkili iletişim becerilerini kazanmaları ve bu sayede sağlıklı ve engelsiz bir iletişim kurabilmeleri amaçlanmaktır.

ÇALIŞMA TAKVİMİMİZ

MART

1-Ortakların bulunması, ortaklarla tanışma toplantısının yapılması, görev dağılımı, öğrencilerin twinscape kaydedilmesi, öğrencilerle tanışma toplantılarının yapılması.

2-Öğrenci-öğretmen tanıtımları, projenin tanıtılması, tüm okullar ortak tanışma etkinliğinin gerçekleştirilmesi.

3-Ön anketlerinin uygulanması, şehir-okul tanıtımları, logo-afiş çalışmalarının yapılması.

4-Çanakkale Zaferi kutlama etkinliğimizin yapılması ve işbirlikçi ürün hazırlanması.

NİSAN

1-İletişim konulu webinar yapılması, kendini tanıma ve ifade edebilme etkinliklerinin planlanması ve uygulanması, sözlü ve sözsüz iletişim.

2-Sen dili-ben dili ile ilgili etkinliğin hazırlanması ve uygulanması.

3-Etkin dinleme becerisini kazanmaya yönelik etkinlik planlaması ve uygulanması.

4-İletişim engellerini tanımaya yönelik bir etkinlik düzenlenmesi.

MAYIS

1-Duyguları tanımaya ve empati becerisini geliştirmeye yönelik bir  etkinlik düzenlenmesi.

2-İletişim becerilerini arttırıcı web 2.0 araçları öğrenme ve kullanma.

2-Ortak ürün hazırlanması.

HAZİRAN

1-Son test uygulaması, proje değerlendirme çalışmalarının yapılması.