Okulumuzun Tarihçesi

28.01.2020 1091

Okulumuz Sevim Tezel, Emin Davut, Mustafa Kaya ve Emine Yaşar Anıl tarafından bağışlanan arsa üzerinde 20 derslikli üç katlı bina ve 2 derslikli iki katlı atölye olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaptırılmıştır. Atatürk Ortaokulu adını alan okulumuz Kurucu Müdür Erdoğan Keskin önderliğinde, öğretmenler; Şefik Dal, Ender Gökmen, Saliha Yakay, Latife Öğten, Ali Ayaz, Özcan Ünlü, Gönül Ergin, Gülten Oktay, Cevher Keskin ve Memur Hatice Gürses çekirdek kadrosuyla 22.10.1978 tarihinde eğitim-öğretime başlamıştır.

İlk yıl okul inşaatının tamamlanamaması nedeniyle 1. dönem Erdemir İlkokulunda 4 sınıf, Ereğli Lisesinde de 3 sınıf eğitim-öğretim görmüş, inşaatın tamamlanması üzerine 2. dönem eğitim-öğretime okulumuzda devam edilmiştir.

1993-1994 eğitim-öğretim yılında artan öğrenci sayısını karşılamak amacıyla 8 derslikli bir ek bina yapılarak okulumuz bugünkü görünümünü kazanmıştır.

21 kasım 1996 yılında emekli olan Okul Müdürümüz Erdoğan Keskin'in yerine Müdür Başyardımcısı Güler Durmuş Okul Müdürü olarak atanmıştır. Aynı yıl alınan üç bilgisayarla bilgisayar kullanımı başlamış 1999-2000 eğitim-öğretim yılında 3 bilgisayar laboratuarı, 63 bilgisayarla öğrencilerin hizmetine açılmıştır.

1997 yılında temel eğitimin 8 yıla çıkarılması ile birlikte okulumuzun adı Atatürk ilköğretim Okulu olarak değiştirilmiştir. 1999-2000 eğitim öğretim yılından itibaren ikili eğitimden tekli eğitime geçilmiştir.

1996 yılında okul kütüphanemiz Ereğli Lions Klübü tarafından Tuncel Turaman başkanlığında, 1998 yılında Fen Bilimleri Laboratuarımız Kdz.Ereğli Elif Lions Klübü tarafından Beyza Ertuğrul başkanlığında, 1999 yılında Dil Laboratuarımız Erdemirli Kadınlar Derneği tarafından Sevim Tulukoğlu başkanlığında, 2002 yılında Atatürk köşesi Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından Akın Çamcı başkanlığında tanzim edilmiştir.

2003-2004 eğitim-öğretim yılı sonu itibariyle okulumuzdan. 24.321 öğrenci mezun olmuştur.